Kyckling
- 800 g kycklinglårfilé
- 1 citron
- 1 msk soja
- 2 msk torkad dragon
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Sallad
- 6 persikor
- 200 g mozzarella eller eldost
- 4 lökar i knippe
- 200 g gemsallad
- 1 paprika
- 50 g pinjenötter
Vinägrett
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Citronkyckling med grillad persika och mozzarellasallad
Gör så här:
- Riv skalet på citronen och pressa sedan ur saften i en skål. Tillsätt dragon, soja och salt/peppar. Lägg ner kycklingen och blanda runt, låt stå minst 10 minuter, gärna över natten. Tillaga därefter på grill eller i stekpanna medelhög väre ca 4 minuter på varje sida.
- Dela dina persikor på mitten och ta ut kärnan, dela även löken på längden. Plocka bladen på gemsalladen, bryt isär din mozzarella och skiva din paprika, lägg åt sidan.
-
Lägg persikor och löken på direkt värme på grillen. Vänd en gång efter ca 3 minuter och låt ligga ca 3 minuter till. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga ca 5 minuter till, du känner att dom blir mjuka och det sprids en söt härlig doft från persikorna.
-
Blanda alla ingredienser till din honungsvinägrett och ställ åt sidan.
Om du vill kan du skiva persikorna och löken en gång till i mindre bitar och blanda sedan upp med gemsallad, mozzarellan och paprikan. Ringla över din vinägrett och strössla över pinjenötterna. För att höja nötsmaken i pinjenötterna kan du rosta dem snabbt i en torr panna.
TIPS:
Om du använder mozzarella, bryt och dra isär den, detta blir mycket godare än att skiva den med kniv.
Vår eldost, som är lite mer salt, blir även den supergod om du tärnar den i salladen istället för mozzarellan.
Fler recept med Kycklinglårfilé
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA