1 h
4–6 port
Ingredienser
- 1 kg flankstek
- 1 apelsin (saften)
- 2 msk soja
- 0,5 dl rapsolja
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk rökt paprikapulver
- Salt & peppar
- Lime
- Avocados
- Tortillabröd
- Gräddfil
- Jalapeños
- Svarta bönor
- Tomat- och löksallad
- Picklade rädisor
Grillad flankstek med tortillabröd
Det här receptet passar att laga med:
Flankstek
Gör så här:
- Blanda saften från en apelsin med soja, olja, pressad vitlök och rökt paprikapulver.
- Häll marinaden i en plastpåse, lägg i köttet och låt det ligga i kylen under dagen.
- Ta fram köttet en timme innan det ska grillas så det hinner få rumstemperatur.
- Grilla flanksteken hel och krydda med salt och peppar under grillningen.
- Låt flanksteken vila lite innan du trancherar den.
- Halvera under tiden två lime och grilla dessa.
- Tärna avocado, värm tortillabröden och servera flanksteken med gräddfil, jalapeños, pressad lime, svarta bönor, picklade rädisor och tomat- och löksallad.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA