45 min
6 port
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré med ben (skivad)
- Ca 1 msk färsk hackad chili (tänk på att den kan variera i styrka, smaka först)
- 2 msk honung
- 2 klyftor vitlök
- Salt och peppar
Potatissallad
- 800 g färskpotatis
- 100 g parmesanost
- 1 kruka basilika
- 6 msk olivolja
- Blandsallad
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan
Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré
Gör så här:
- Blanda honung, chili och riven vitlök i en skål och gnid sedan in marinaden i fläsket. Salta och peppra köttbitarna ordentligt.
-
Koka din färskpotatis, riv parmesanen och hacka upp basilikan - lägg åt sidan.
-
Grilla köttet ca 5 minuter på varje sida på direkt värme. Lägg sedan köttbitarna för att vila minst 5-10 minuter.
-
När potatisen har kokat klart häller du av den, tillsätter sallad, hälften av parmesanosten, olivoljan och basilikan. Smaka upp med salt och peppar.
-
Servera fläskkarrén med potatissalladen, strö över lite parmesanost, ringla olivolja och gärna lite flingsalt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA