1,5 h
4–6 port

Ingredienser

  • 1 kg njurtapp
  • 4 bakpotatisar
  • 2 hjärtsallader, delade på hälften
  • Pinjenötter
  • Parmesanost

Sås till potatis

  • 2 dl gräddfil
  • Chilisalt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka gräslök, finhackad

Grillad njurtapp med bakpotatis

Det här receptet passar att laga med:
Njurtapp

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till såsen och ställ in i kylen.
  2. Tänd grillen.
  3. Skär ett kryss i potatisarna och lägg direkt på grillen (cirka en timme och en innertemperatur på 100°).
  4. Marinera köttet med valfri marinad.
  5. Grilla köttet några minuter per sida (rött kött 55°, rosa kärna 58°, välstekt 63°).
  6. Ta bort några minuter innan önskad temperatur och låt vila i folie, gärna 10–15 minuter.
  7. Lägg en klick smör på hjärtsalladen och stek eller grilla tills den fått lite färg.
  8. Strö över riven parmesan och pinjenötter innan servering.
  9. Servera allting ihop. Eventuellt med andra såser som bearnaise eller rödvinssås.

Fler recept med Njurtapp

  • Njurtapp med hemslagen bearnaise
    ca 6-8 port
    Njurtapp

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA