ca 1,5 h
ca 4 port
Kött
- 1 picanha, ca 1 kg
- 1 vitlöksklyfta
- Timjan
- Salt
Potatis
- 8 fasta potatisar
- 1 dl finriven parmesanost
- Smör att klicka på
- Flingsalt
- Svartpeppar
Sparris
- 1 knippe grön sparris
- 1 dl finriven parmesanost
- Flingsalt och peppar
- Smält smör
Tomater
- 250 g körsbärstomater, delade
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1 msk balsamicovinäger
Grillad eller ugnsstekt picanha med smashed potatoes och andra tillbehör
Det här receptet passar att laga med:
Picanha
Gör så här:
- Ta fram köttet i god tid så att det blir rumstempererat."Kryssa" fettkappan och salta.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Torka av köttet och hetta upp en panna med olivolja.
- Stek köttet med fettkappan nedåt i några minuter, vänd och stek på andra sidan.
- Lägg i smör, vitlöksklyfta och timjan.
- Stek någon minut till.
- Lägg ner allting i en ugnsform och sätt en termometer i köttet.
- Låt köttet komma upp till 57 grader.
- Lägg i folie och vila.
- Höj ugnstemperaturen på ugnen till 250 grader.
- ”Smasha” den kokta potatisen med en slev eller potatisstöt.
- Häll över parmesan, klickar av smör, flingsalt och peppar.
- Lägg in potatisen och låt den tillagas cirka 20 minuter tills den fått fin färg.
- Skär av den nedersta delen på sparrisen.
- Stek mjuk i mycket smör, strö på parmesan innan servering - eller grilla den och pensla på smält smör.
- Dela tomaterna och skiva vitlöken, hetta upp en panna med olivolja och stek dem mjuka.
- Ringla över balsamicon.
- När köttet vilat klart är det dags att skära upp, skär mot muskelfibrerna för att få det bästa och mest möra resultatet.
- Servera köttet med potatis, tomater, sparris och bearnaisesås.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA