2 h
4 port
Ingredienser
- 800 g rostas
- 2 zucchinis
- 200 g fetaost
- 65 g babyspenat
- 1 rödlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- Cezt från 1 citron
- 1 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
- Olivolja
Krydddressing
- 1 tsk fransk senap
- 3 msk rapsolja
- 2 msk limejuice
- 1 msk vatten
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 dl finhackad koriander
Rostas med zucchinisallad
Det här receptet passar att laga med:
Rostas
Gör så här:
- Låt köttet bli rumstempererat. Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
- Blanda vitvinsvinäger, olivolja, citroncezt och hackad persilja till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär rödlöken i munsbitar. Lägg ned i vinägretten. Smula/skär fetaosten i mindre bitar.
- Halvera zucchinin på längden och salta snittytan. Låt ligga i ca 5 minuter innan du torkar av eventuell vätska som kommit ut. Pensla med olivolja och grilla på direkt värme ett par minuter med snittytan ned. Grilla bara ena sidan, då behåller zucchinin en fin konsistens och blir inte helt genomlagad.
- Skär den stekta zucchinin i munsbitar och lägg ner i vinägretten.
- Grilla rostasen på alla sidor på direkt värme och låt sedan ligga på indirekt värme tills den nått en innertemperatur på 58 grader.
- Låt köttet vila minst 10 minuter innan du skär upp det i ca 1 cm tjocka skivor.
- Lägg babyspenat på ett fat, häll över vinägretten med lök och zucchini, och toppa med smulad fetaost.
- Servera med kryddressing och eventuellt ugnsrostad potatis.
Krydddressing
- Bottna en liten skål med den franska senapen. Håll sedan ner rapsoljan under konstant vispning. Gör detta långsamt så att det inte spricker. Tillsätt sedan resterande ingredienser.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA