ca 40 min
ca 4-6 port
Ryggbiff med sallad
- 700 g ryggbiff med kappa
- 250 g jordgubbar
- 2 st avokado
- 250 g körsbärstomater
- 3 st salladslökar
- 1/2 citron
- 1/2 dl olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
Fetaoströra
- 150 g fetaost
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Grillad ryggbiff med sommarsallad
Det här receptet passar att laga med:
Ryggbiff
Gör så här:
- Ta fram köttet och torka av bitarna med lite hushållspapper. Strö salt över köttet och låt det stå i rumstemperatur innan de läggs på grillen.
- Eftersom köttet går fort att grilla kan du förbereda tillbehören innan. Skär upp jordgubbar, avokado och tomater i bitar. Skiva salladslöken i tunna skivor och blanda den med saften från en halv citron, olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda löken och dressingen med resten av grönsakerna. Toppa med några basilikablad.
- För fetaoströran börja med att mosa fetaosten med en gaffel, blanda i turkisk yoghurt, en pressad vitlöksklyfta och olja. Smaka av röran med salt och peppar.
- Nu är det dags för köttet att läggas på grillen. Se till att grillen är ordentligt varm, grilla köttet några minuter på varje sida. Lägg sedan köttet åt sidan att vila inlindad i folie.
- Till servering kan du antingen servera biffarna hela eller skära det i skivor.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA