1 h
4–6 port

Ingredienser

  • 850 g premiumkotletter
  • 150 g bacon, tärnad
  • 200 g eldost
  • En handfull med gula kantareller
  • Valfri marinad
  • 1 färsk majskolv
  • Finriven parmesan
  • Chiliflakes

Pestopotatis

  • 10 ungefär lika stora färskpotatisar
  • 2–3 krukor basilika
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 dl finriven parmesan
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 stor vitlöksklyfta, riven
  • 2 st schalottenlökar, skivade
  • Salt och peppar

Tzatziki

  • 1 hel gurka, grovt riven
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta, riven
  • Salt och peppar

Grilldade kotletter med pestopotatis och tzatziki

Det här receptet passar att laga med:
Premiumkotletter

Gör så här:

  1. Marinera kotletterna och lägg i kyl, gärna några timmar.
  2. Gör tzatzikin genom att riva gurkan på det grövsta. Lägg i ett durkslag med ett tunt lager salt på.
  3. Låt ligga cirka 30 minuter och krama sedan ur vätskan.
  4. Blanda ihop med turkisk yoghurt, vitlök, salt och peppar. Ställ i kyl.
  5. Mixa ihop peston. Grovhacka basilika och lägg i en bunke tillsammans med pinjenötter, vitlök, oljor, parmesan, salt och peppar.
  6. Mixa till peston är slät.
  7. Ta ut köttet en stund innan grillning.
  8. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna helt.
  9. Skiva den i halvor eller mindre bitar. Blanda ihop med peston och skivad schalottenlök.
  10. Grilla kotletterna cirka 4–5 minuter per sida följt av indirekt värme (till typ 65° för att sedan vila).
  11. Grilla eldosten cirka 1–2 minuter per sida. Låt vila en stund på sidan tills den känns mjuk.
  12. Grilla majsen runtom tills den fått en grillad yta.
  13. Stek kantarellerna i rikligt med smör. Smaka av med salt och peppar.
  14. Stek det tärnade baconet i torr panna tills det blivit krispigt. Låt sedan rinna av.
  15. Servera allting ihop. Strö finriven parmesan och chiliflakes på majsen innan servering. Lägg bacon och kantareller på kotletterna.

Fler recept med Premiumkotletter

  • Fläskkotletter med chimichurri
    4–5 port
    Bogbladskotletter| premiumkotletter
  • Fläskkotletter med hoisinsås
    4–5 port
    Bogbladskotletter| premiumkotletter
  • Premiumkotletter med het gräddsås
    4 port
    Premiumkotletter
  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Premiumkotletter

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA