ca 45 min
ca 6 port
Grillspett
- 600 g rostasfilé
- 1 liten gul paprika
- 1 liten röd paprika
- 1 röd lök
- 200 g små champinjoner
Klyftpotatis
- 6 port potatis
- 2 vitlöksklyftor
- Torkade örter
Tzatziki
- 5 dl turkisk yoghur
- 0,5 gurka
- Ca 3 vitlöksklyftor
Grillspett med klyftpotatis och tzatziki
Det här receptet passar att laga med:
Rostas
Gör så här:
- Lägg grillspett (om de är i trä) i blöt.
- ätt på ugnen på 225 grader.
- Skär potatisarna i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och pressa över vitlöksklyftorna. Krydda med salt, svartpeppar och torkade örter och blanda runt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och en mjuk i mitten.
- Skär köttet i tärningar. Kärna ur och skär paprikorna i bitar- Skala och skär löken i klyftor. Om champinjonerna är stora kan du dela ner de i halvor eller kvartar.
- Trä på kött och grönsaker på spetten och lägg på en plåt. Ringla över lite olja och krydda med salt och svartpeppar.
- Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök samt salt och svartpeppar.
- Grilla grillspetten runtom så de får fin färg och köttet fortfarande är rosa i mitten. Servera direkt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA