ca 50 min
ca 6-8 port
Du behöver
- 1 kg innanlår
- grillspett i trä eller metall
- 1 kg mandelpotatis eller färskpotatis
- 2 st paprika
- 1 st rödlök
Marinad
- 2 msk soya
- 2 msk sesamolja
- 3 msk BBQ-sås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- ½ tsk peppar
Örtsås
- 50 g spenat
- ½ dl hackad basilika
- ½ dl hackad persilja
- ½ dl hackad timjan
- ½ citron
- 2 msk olivolja
- 4 dl crème fraiche
- salt och peppar
Grillspett med örtsås och sommarpotatis
Det här receptet passar att laga med:
Innanlår
Gör så här:
- Skär upp innanlåret i bitar.
- Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och lägg i köttbitarna. Låt stå över natten i kyl.
- För att göra örtsåsen börja med att hacka eller mixa spenat och kryddor. Blanda kryddorna tillsammans med saften från citronen, olivolja och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Koka potatis i en kastrull med saltat vatten, behåll skalet på och koka cirka 10-12 min. Om du vill kan du ha lite smör på potatisen och strö över flingsalt på.
- Varva spetten med paprika, rödlök och köttbitar. Om du använder träspett kan du lägga dom i vatten en timme så de inte brinner på grillen. Grilla på medelvärme tills grönsakerna fått färg och mjuknat något eftersom köttet är av nöt så gör det inget om det är något rosa inuti.
- Servera spetten tillsammans med potatisen och såsen.
Fler recept med Innanlår
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA