Hemligheten
- 500-600 g grisen hemlighet
- 1 msk olja
- Salt och svartpeppar
Pumpa
- 1 butternut pumpa
- 1 kvist rosmarin
- 50 g smör
- 1 msk ströbröd
- Salt och peppar
- Ruccola
Skysås
- Sky från stekningen av köttet
- 1 msk kalvfond
- 4 dl äppeljuice
- Salt
Grisens hemlighet med rostad pumpa och äppelsky
Gör så här:
-
Låt köttet ligga framme till rumstemperatur. Skär eventuellt bort lite fett på utsidan om du tycker det är alldelles för mycket. Salta och peppra rikligt på båda sidorna.
-
Sätt ugnen på 200 grader. Dela och skala pumpan, skär nästan rakt igenom pumpan med en kniv och ett par mm mellanrum. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg i pumpan. Salta och peppra ordentligt stoppa sedan in i ugnen ca 20 minuter. Under tiden smälter du smör och rosmarin i en kastrull, ställ åt sidan. När pumpan varit inne i ca 20 minuter tar du ut den, penslar på smöret och toppar med ströbröd, stoppa in ytterligare ca 10 minuter eller tills den får en fin färg.
-
Stek nu köttet ca 2-3 minuter på varje sida. Vi rekommenderar att du steker till 58 grader innertemperatur och låter därefter vila tills den når 63 grader.
-
När köttet vilar kan du göra skysåsen. Häll i äppeljuice och fond i pannan låt koka samman 2-3 minuter, smaka därefter upp den med salt.
-
Skiva köttet tvärsöver fiberna i tunna skivor och servera med pumpa, ruccola och skysås.
Fler recept
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA