Ingredienser
- 600 g fläskflankstek
- 5 dl rött vin
- 2 msk oxfond
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 3 svartpepparkorn
- 1 tsk salt
- 1 msk japansk soja
- 1 kruka timjan
Potatispuré
- 600 g potatis
- 50 g smör
- 1 dl grädde
- 100 g parmesanost
- 1 tsk svartpeppar
Grisflank bräserad i rödvin med parmesan och potatispuré
Gör så här:
-
Hacka upp morot, palsternacka och lök i sockerbitsstora bitar. Dela vitlökarna och plocka ca 8 kvistar timjan.
-
Skär 4-5 snitt (några milimeter djupa) i varje flankstek, lägg därefter i en tjockbottnad kastrull.
-
Häll på rött vin, fond, svartpeppar och alla dina rotsaker. Är inte alla flankstekar täckta med vätska kan du tillsätta vatten så dom blir det.
-
Koka upp och sänk sedan värmen, låt sjuda under lock 2-3 timmar.
-
Skala och koka potatisen i vanligt vatten.
-
Vispa den kokta potatisen med smör och grädde. Riv i din parmesan och blanda upp med smöret. Krydda med svartpeppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer svartpeppar eller parmesan.
-
Servera grytan med lite ruccola, potatispuré och riv över lite parmesan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA