1 h
4 port
Ingredienser
- Ca 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk tomatpure
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk korianderfrön
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt och svartpeppar
- 1 msk olivolja
Couscoussallad
- 2 dl couscous
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 25 g russin
- 25 g mandel
- 50 g tomater
- 1 rödlök
- 1 kruka persilja
- 1 citron
- 1 tsk salt
Myntayoghurt
- 2 dl yoghurt
- 1 kruka mynta
- 1 tsk honung
- Salt och svartpeppar
Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till harissamarinaden och blanda ihop med kycklingen. Lägg i kylen i minst 30 minuter, gärna över natten.
-
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen men med grönsaksbuljong istället för vatten. Hacka undertiden tomaterna, löken, persiljan, mandeln och riv skalet av citronen. Låt couscousen svalna och blanda sedan ihop allt och pressa i citronen.
-
Hacka myntan och blanda ihop med yoghurten och honungen. Smaka av med salt och svartpeppar.
-
Stek kycklingen ca 3 minuter på varje sida, låt vila några minuter innan ni äter.
Fler recept med Kycklinglårfilé
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA