Ingredienser
- 8 potatisar
- 100 g smör
- 1 msk rapsolja
- Ca 50 g skorpsmulor
- 1 kruka rosmarin
- 1 klyfta vitlök
Hasselbackspotatis
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och tvätta din potatis nogrannt.
-
Skär sedan skåror i din potatis nästan hela vägen igenom. Tänk på att den ska hålla ihop i botten. Lägg sedan i en ugnsfast form och ringla över olja, salt och peppar. Stoppa in i ugnen 10 minuter.
-
Smält smöret tillsammans med en kvist rosmarin och vitlöken. Det blir ännu godare om du låter smöret brynas, när det bubblar upp ett vitt skum från smöret och börjar dofta knäck är det klart. Ta nu ut din potatis och pensla på rikligt av smöret och stoppa in 10 minuter till.
-
När potatisen varit inne 10 minuter tar du ut den och höjer ugnen till 225 grader (gärna grill) sen penslar återigen rikligt med smör och sedan strör du över skorpsmulorna. Stoppa tillbaka potatisen i ugnen ca 10 minuter eller tills den får fin gyllene färg.
Tips:
Använd en djup träsked som du lägger potatisen i när du skär, då riskerar du inte att skära igenom.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA