20 min
6 port
Ingredienser
- 4 dl (rågade mått) vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk neutral olja
- 1.5 dl varmt vatten
Hemgjorda tortillabröd
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Blanda mjöl, salt och olja i en skål.
- Häll över vattnet och knåda tills du får en boll. Låt den vila i minst 15 minuter. Du kan även förvara degen i kylen längre tid än så, för ett snabbt och enkelt tillbehör som sätter lyxig kant på måltiden - bara ta fram degen när det är dags och börja steka!
- Dela degen i 6 bitar. Kavla ut på mjölad bänk tills de är riktigt tunna, gärna 2 mm.
- Stek i en upphettad stekpanna (utan fett) i 1-2 minuter. Om du steker på grillen eller elden, i en panna, så absorberar de lite god smak.
- Slå in de färdiga i aluminiumfolie medan du steker så håller de sig varma.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA