30 min
6 port

Ingredienser

  • 1 kg högrevsfärs
  • 2 gula paprikor
  • 300 g potatis
  • 2 stora morötter
  • 1 fänkål
  • 3 klyftor vitlök
  • 250 g coctailtomater
  • 3 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Örter (vi använder oregano och rosmarin)

Ingredienser

  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar (mild)
  • 1 tsk salt 
  • 0.5 tsk sambal oelek

Högrevsbiffar på grönsaksbädd med ajvaryoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka grönsakerna och lägg ut på en plåt. Tillsätt hälften av oljan, saltet och pepparn, hacka och strö över örterna - blanda runt ställ in i ugnen 10 minuter. 

    2. Efter 10 minuter, ta ut plåten. Ta en sked och gröp ur biffar ur din förpackning med högrev, klicka ut på plåten. Ringla över resten av oljan salt och peppar. Ställ in ytterligare ca 20 minuter. 

    3. Blanda upp alla ingredienserna i yoghurten och servera till. 

Fler recept med Högrevsfärs

  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Smashed högrevsburgare med lagrad cheddarost
    2-4 port
    Högrevsfärs| nötfärs
  • Klassisk hamburgare med grönsakspommes
    4 port
    Nötfärs| Högrevsfärs
  • Grillad hamburgare med ädelost och karamelliserad lök
    6 port
    Högrevsfärs| nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA