30 min
4 port

Ingredienser

600 g högrevskorv

 

Tabouli

200 g bladpersilja

4 tomater

1 liten rödlök

1 dl färsk strimlad mynta

0,5 dl finmalen bulgur

2 citroner

0,5 dl olivolja

 

Myntaröra

2 dl grekisk yoghurt 

0,5 citron

1 dl färsk strimlad mynta

0,5 krm vitlökspulver

Salt 

Högrevschorizo med tabouli

Det här receptet passar att laga med:
Högrevschorizo

Gör så här:

 

  1. Skölj bladpersiljan, mynta och tomaterna noga. 
  2. Finhacka bladpersilja, mynta, rödlök och tomater och blanda i en skål.
  3. Tillsätt juice från två citroner, olivolja och den finmalda bulguren. Rör om ordentligt och ställ åt sidan minst 10 minuter så att bulguren kan suga åt sig av vätskan från resten av salladen. 
  4. För myntaröran, blanda citronjuice, grekisk yoghurt, och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och vitlökspulver. Ställ åt sidan.
  5. Stek korven i het stekpanna eller grilla om det är väder för det. 
  6. Servera korven med tabouli och myntaröra.

Ett tips är att gå till närmsta östasiatiska butik, de brukar sälja knippen med bladpersilja istället för de där små krukorna som finns i butik. 

Fler recept

  • Oxfile med potatisterrin och chimichurrismör
    4 port
    Oxfile
  • Entrecôte med potatisterrin och rödvinssås
    4 port
    Entrecote
  • Revbensspjäll med äppelglaze
    ca 4 port
    Revbensspjäll
  • Chimichurrismör
    6 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA