ca 2 h
ca 6 port
Höststek
- 800 g innanlår
- 200 g morötter
- 400 g rotselleri
- 1 gul lök
- 3 dl vatten
- 2 lagerblad
Polenta
- 1 liter vatten
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 2,5 dl polentagryn
- 50 g smör
- 3 dl finriven parmesanost
- 1 citron
Sås
- 1 dl créme fraiche
- En skvätt soja
Svampfräs
- 400 g champinjoner
- 4 grönkålsblad
- 2 vitlöksklyftor
Höststek med krämig polenta och svampfräs
Det här receptet passar att laga med:
Innanlår
Gör så här:
- Krydda köttet med salt och svartpeppar. Skala och skär morötter och rotselleri i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
- Hetta upp smör i en gryta och bryn köttet runtom. Lägg på morötter, selleri, lök och lagerblad och häll på vattnet.
- Sätt i en innertermometer. Lägg på locket och sätt in i ugnen tills det når en innertemperatur på 58 grader. Det tar ca 1,5 timme. Under tiden kan du förbereda resten.
- Gör rent svampen och dela ner i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen några minuter. Tillsätt pressad vitlök och grönkål och låt fräsa med. Krydda med salt och svartpeppar.
- Koka upp vatten och buljongtärningen i en kastrull. Vispa ner polentan och låt sjuda utan lock tills den är krämig, ca 5 minuter. Rör om då och då. Rör sen ner smöret och den rivna osten och smaka av med salt och svartpeppar.
- Ta ut köttet ugnen och ta upp köttet ur grytan och låt det vila 10 minuter.
- Sila ner skyn i en kastrull, spara rotfrukterna och rör ner créme fraiche i skyn. Låt koka upp och smaka av med soja, salt och svartpeppar. Red eventuellt av med maizena.
- Skär köttet i tunna skivor och servera med polentan, rotfrukterna, såsen och svampfräset.
Fler recept med Innanlår
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA