30 min
4–6 port
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- ca 800 ml krossade tomater
- 1 tsk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika (eller 0,5 tsk torkad)
- 0,5 dl färsk persilja (eller 0,5 tsk torkad)
- Salt och peppar
- Olivolja
Köttbollar
- ca 500g nötfärs (går lika bra med blandfärs)
- 2 ägg
- 1 msk potatismjöl
- 2 dl riven parmesan
- 1 dl färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor
Italienska köttbollar
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Blandfärs
Gör så här:
- Skala lök och vitlök. Finhacka lök, basilika och persilja till såsen.
- Hetta upp olivolja i en gryta eller stor stekpanna och fräs löken med en pressad vitlöksklyfta. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och låt puttra medan du gör köttbollarna. Glöm inte röra om då och då så att såsen inte bränner i botten.
- Finhacka basilika och blanda med nötfärs, ägg, parmesanost. Pressa ned vitlök i smeten och blanda ordentligt.
- Rulla köttbollarna med blöta händer eller använd sprits.
- Lägg köttbollarna i tomatsåsen och låt puttra 10 min. Skär lite i en av köttbollarna, om de fortfarande är rosa inuti låter du dem puttra lite till.
- Om du vill – vänd ner en liten påse bladspenat i såsen.
- Servera med riven parmesan och pasta.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA