1 h
ca 40 st stora / 80 st små

Ingredienser

  • ca 1 kg nöt- eller blandfärs 
  • 1 ägg
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk kalvfond
  • 0,5 msk japansk soja
  • 1.5 msk julsenap (grovkornig)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk kryddpeppar (mald)
  • 2 tsk salt 
  • 1 msk smör 

Gårdssällskapets julköttbullar

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Blandfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft. 

    2. Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i en klick smör på låg värme. 

    3. Blanda ströbröd, grädde, ägg, kryddpeppar, salt och kalvfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter. 

    4. Lägg färsen i en bunke tillsammans med löken, gräddblandningen, soja och senap.

    5. Forma köttbullarna efter önskad storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

    6. Stek sedan precis innan servering i rikligt med smör. 

Fler recept med Nötfärs, Blandfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs| Blandfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA