Ingredienser:
- 500 g kassler
- Rapsolja
- Smör
Tomatsås:
Använd färdig tomatsås om du behöver spara tid!
- 0,5 msk olivolja
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk rödvinsvinäger
- 0,5 tsk rosmarin
- 0,5 tsk oregano
- 0,5 tsk timjan
Grönsakslocket:
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 4 tomater
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk rosmarin
- 0,5 tsk timjan
- Salt och peppar
Kassler med ratatouille
Gör så här:
1. Finhacka lök, vitlök, skalade morötter och paprika. Fräs grönsakerna i olivolja på medelvärme, de ska bara bli lite mjuka och inte få färg.
2. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen. Låt såsen puttra på låg värme utan lock.
3. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft om du har). Skiva aubergine, zucchini och tomater i ca 2-3 mm skivor.
4. Ta tomatsåsen från spisen. Mixa med stavmixer i kärlet du kokat den eller i en separat bunke.
5. Häll tomatsåsen i botten på en tjockbottnad gryta eller ugnsfast form.Varva tomat, zucchini och aubergine så att de bildar ett lock över tomatsåsen. Pensla olivoljan över grönsakerna och krydda med de sista kryddorna.
6.Täck formen med ett lock eller ugnsfast folie innan du ugnsbakar allt i 30 minuter. För extra färg på grönsakerna kan du ta av locket/folien de sista 10 minuterna.
7. Ta ut ratatouillen ur ugnen och låt den stå och svalna under tiden som du steker kasslern.
8. Skiva kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Stek på hög värme i smör och rapsolja så att de får färg.
Servera kasslern med ratatouillen och kanske lite mjukt bröd. Mums!
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA