Kebabspett
- 1 kg nötfärs
- 1 gul lök
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk kanel
- 1 msk oregano
- 1 msk svartpeppar
- 1 msk örtsalt
Aubergineröra
- 2 aubergine
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyfor
- 0.5-1 tsk sambal oelek
- 2 tsk pressad citron
- 0.5 tsk paprikapulver
Broccolisallad
- 3 dl pärlcouscous
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 500 g broccoli
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- 250 g körsbärstomater
- En näve persilja
Kebabspett med broccolisallad
Gör så här:
- Lägg träspett i blöt. Skala och riv löken i en bunke. Lägg i nötfärs tillsammans med de andra ingredienserna i en bunke. Blanda ihop och låt vila 30 minuter.
-
Sätt ugnen på 150 grader. Dela aubergineen på längden och lägg på en smord plåt med snittytan nedåt. Pricka skalet med en potatissticka några gånger. Kärna ur paprikan och skär i kvartar, lägg även den på plåten. Ringla olivolja salt och peppar över allt och baka i ugnen ca 30 minuter.
-
Koka pärlcouscous enligt anvisning med buljongtärningen. Dela ner broccolin i små buketter och lägg i kokvattnet när det är 2 minuter koktid kvar på couscousen. Hacka persiljan och skär dina tomater i kvartar. Häll sedan av vattnet och häll på olivolja, pressad citron, persiljan, tomater och svartpeppar, blanda runt och låt stå under lock.
-
Gröp ur det mjuka aubergine- och paprikaköttet, släng skalen. Mixa samman med vitlök, sambal, citron och paprikapulver. Smaka av salt och peppar.
-
Öka temperaturen i ugnen till 250 grader (gärna grillfunktion). Ta smeten till spetten och kläm fast på grillspetten, ta inte för mycket på varje spett gör hellre fler då och håll jämn storlek på alla så de blir klara samtidigt. Lägg sedan dina spett på en plåt, ringla över olivolja och placera mitt i ugnen ca 15 minuter.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA