ca 1h
ca 6 port
Sjömansbiff
- 1 kg innanlår
- 1 1/2 kg potatisar
- 4-5 gula lökar
- 4 msk tomatpuré
- 4 lagerblad
- 2 tsk timjan
- 5 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- 1/2 l mörk öl
Tillbehör
- Inlagd gurka
- Inlagda rödbetor
- Persilja till servering
Klassisk sjömansbiff
Det här receptet passar att laga med:
Innanlår
Gör så här:
- Putsa köttet och skär i tunna skivor, som bankas ut lite.
- Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i skivor på ca 1 cm.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken så den mjuknar. Lägg sedan åt sidan och stek köttet i samma stekpanna så det bryns på båda sidor. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet åt sidan.
- Bryn tomatpurén i stekpannan en minut och häll sedan på vatten och tillsätt buljongtärningen och vispa ihop det. Tillsätt öl och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Varva potatis, lök och kött i en gryta och krydda med salt, svartpeppar och timjan. Tillsätt lagerblad och avsluta med att hälla på såsen. Låt puttra under lock ca 45 minuter.
- Servera med inlagd gurka, rödbetor och persilja.
Fler recept med Innanlår
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA