Ingredienser
- 500 g rimmat sidfläsk
- 5 dl vetemjöl
- 7 dl vatten
- Rårörda lingon eller lingonsylt till servering
Kennys kolbulle
Gör så här:
1. Blanda mjöl och vatten i en bunke.
2. Häll upp innehållet i en flaska och ta med ut i skogen. Du kan självklart även steka kolbullen hemma, men då blir den inte fullt så god.
3. När det är dags att äta, skär bort svålen på sidfläsket - det spar du att steka i - och tärna sedan resten i lagom stora bitar.
4. Lägg först svålen i pannan. Här har du ditt stekfett! När fettet fräser i pannan, lägg svålen åt sidan och stek fläsktärningarna.
5. Tillsätt smeten och vänd bullen en gång under stekningen. Den ser ut som en lätt rodnad pannkaka när den är klar. Misströsta inte om första kolbullen smakar bättre än den ser ut! Precis som med pannkakor brukar det krävas en uppvärmning först.
Servera rykande färsk i matkåsan med en generös klick lingonsylt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA