ca 40 min
ca 4 port
Kotletter med apelsin och rosmarin
- 4 bogbladskotletter (ca 1 kg)
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 1 apelsin
- 1 kruka rosmarin
- Smör
- Salt
- Peppar
Tillbehör
- 4 port potatis
Kotletter med apelsin och rosmarin
Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Blanda potatisen och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
- Fortsätt med köttet. Ta bort rosmarinstjälkarna och finhacka rosmarinen. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kotletterna och krydda med salt, svartpeppar och tillsätt rosmarin. Ta upp kotletterna och lägg åt sidan.
- Häll sedan crème fraiche, grädde, dijionsenap, sambal oelek samt cest från halva apelsinen och saften från hela apeslinen, i stekpannan. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka kotletterna och låt koka 5 minuter.
- Servera kotletterna med klyftpotatisen och en sallad.
Fler recept med Bogbladskotletter
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA