30 min
4–6 port
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g fast potatis
- 2 paprikor
- 3 morötter
- 400 g konserverade körsbärstomater
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 köttbuljongtärning
- Rapsolja
Gremolata
- 1 kruka persilja
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 1 citron
- Salt
Crème fraiche-röra
- 2 dl crème fraiche
- 1 citron
- 3 msk färsk timjan
Köttfärsgulasch
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, fläskfärs
Gör så här:
Gulasch
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 1,5 cm bitar. Skala potatisen och morötterna innan du skär dem i 1,5 cm stora tärningar.
- Hetta upp rapsolja i en gryta. Fräs köttfärsen tills den är genomlagad. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är glansig och mjuk. Blanda ner paprikapulver och spiskummin.
- Tillsätt körsbärstomaterna, 5 dl vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp innan du tillsätter potatis, morot och paprika.
- Koka i ca 10 minuter eller tills potatisen är klar.
Gremolata
- Finhacka persiljan och vitlöken innan du blandar dem med olivolja.
- Riv skalet från en citron och blanda ner i röran.
Crème fraiche-röra
- Blanda crème fraiche med 3 msk timjansblad och 2 tsk citronjuice.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA