1h
8 port
Köttfärsås
- 1 kg nötfärs (går lika bra med blandfärs)
- 2 gula lökar
- 3 morötter
- 2 selleristjälkar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl rött vin
- 3 lagerblad
- 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
- 1,5 msk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
Tillbehör
- 8 port spaghetti
Klassisk köttfärssås och spaghetti
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Högrevsfärs, Blandfärs
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i små tärningar. Skär även sellerin i fina tärningar. Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta och fräs lök, vitlök, morötter och selleri så det blir mjukt.
- Lägg sedan grönsakerna åt sidan i en skål och fräs köttfärsen i samma gryta. Krydda med salt och svartpeppar.
- Ha i tomatpurén och låt fräsa en minut till innan du har i grönsakerna, vin, lagerblad, krossade tomater, oregano och timjan i grytan.
- Låt koka upp och småputtra under ca 15 minuter om du vill göra en snabbversion. Om du har tid får såsen gärna puttra under lock ca 2 timmar.
- Smaka sedan av med salt, svartpeppar och pressad citron.
- Koka pastan enligt anvisning och servera till köttfärssåsen. Ha gärna en sallad eller lite färska grönsakstänger att servera till.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA