30 min
4 port
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl mjölk
- 1 kycklingbuljongtärning
1 ekologisk citron (saft + zest) - 1 dl svarta oliver
- 1 dl strimlade soltorkade tomater
- 1 tsk torkad rosmarin
- Smör
- Rapsolja
- Salt
- Peppar
Krämig citronkyckling
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingfilé
Gör så här:
- Skala och finhacka vitlök och gullök. Skär varje kycklingfilé i 5–6 bitar och krydda med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med en klick smör och en skvätt rapsolja till medelhög värme. Stek kycklingen i omgångar tills den är gyllene.
- Ta ut all kyckling ur stekpannan och tillsätt lök och vitlök. Låt löken gå ensam i stekpannan tills den är glansig och lite genomskinlig.
- Tillsätt grädde, mjölk, kycklingbuljong och torkad rosmarin.
- Låt gräddblandningen puttra upp under omrörning och tillsätt sedan kyckling, svarta oliver, soltorkade tomater, och saften och citronzest från en ekocitron.
- Låt kycklingen puttra i såsen i minst fem minuter eller tills kycklingen är genomlagad.
- Servera med kokt potatis och grönsallad.
Fler recept med Kycklingfilé
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA