Ingredienser
- Ca 500 g innanlår
- 200 g kantareller
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 3 torkade enbär
- 1 dl rött vin
- 1 msk kalvfond
- 4 dl grädde
- 200 g lingon
- 0-5 till 1 dl strösocker
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- Färsk timjan
Krämig höstgryta med kantareller och nötskav
Gör så här:
-
Ta fram köttet (gärna fryst) och skiva försiktigt med en kniv så du får tunna skivor. Om det inte går att skiva låt köttet ligga framme en stund så kommer det gå lättare.
-
Hacka löken och vitlöken, bryn i en panna på medelvärme med lite smör. Efter några minuter tillsätt köttet, enbären, och kantarellerna. Låt steka på medelvärme 5-10 minuter.
-
Häll därefter i vin, fond och färsk timjan, låt koka in nån minut innan du tillsätter grädde och ca 50 g lingon.
-
Blanda resten av lingonen med socker och låt stå 10-15 minuter. Mer än så krävs inte för att göra rårörda lingon!
-
Smaka upp grytan med salt, peppar och servera tillsammans med dina rårörda lingon och färsk pressad potatis.
Fler recept med Innanlår
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA