12 h + 45 min
4 port

Kyckling

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1/2 L kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g bacon
  • 4 st salladslökar
  • 250 g kastanjechampinjoner (går utmärkt med vanliga också)
  • 1/2 kruka färsk persilja

 

Marinad

  • 5 dl torrt vitt vin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 1/2 kruka färsk timjan 
  • 3 lagerblad

 

  • Servera med kokt potatis & haricot verts
  • En klick smör

Krämig kyckling i vitt vin

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor

Gör så här:

  1. Skala vitlöken och krossa med den breda sidan av din kniv, hacka örterna och blanda alltsammans med vinet. Lägg kycklingklubborna i en plastpåse och häll över marinaden. Låt stå i kylen i 12 timmar.
  2. Ta fram kycklingklubborna 1 timme innan du ska börja tillaga dem, så de kommer upp i rumstemperatur, torka dem torra med lite hushållspapper.
  3. Hetta upp en gjutjärnspanna och släng i en klick smör, bryn kycklingklubborna i omgångar, när kycklingen fått fin färg tar du upp klubborna ur pannan och lägger på ett fat vid sidan av. Torka inte ur pannan. Det sitter så mycket smak här i som sedan hamnar i såsen.
  4. Skiva baconet och lägg ner i den tomma stekpannan, när baconet fått fin färg plockar du upp även dem ur pannan. Lägg 3/4 på ett fat och spara 1/4 till garnering.
  5. Kvarta champinjonerna och finhacka salladslöken. Stek nu dessa tills även de har fått fin färg. Plocka ur några champinjoner och lägg med 1/4 av baconet för garnering. 
  6. Lägg tillbaka baconet med champinjonerna och löken i stekpannan och häll på den marinad som är kvar från plastpåsen i stekpannan. Låt detta puttra tillsammans tills marinaden reducerat till hälften. 
  7. Lägg nu ner kycklingklubborna i stekpannan med allt annat gott, häll på buljong så det täcker kycklingklubborna och låt småkoka i 15 min. Efter 15 min tillsätter du grädden och låter koka ytterligare 15 min (häll på mer buljong ifall såsen reduceras för mycket). Kycklingklubborna ska alltid vara täckta med sås.
  8. När 30 min har gått är kycklingen klar. Servera direkt ur pannan och toppa med baconet och champinjonerna du sparat vid sidan. Strö över lite färsk persilja och servera med exempelvis kokt potatis och haricot verts.

Fler recept med Kycklingklubbor

  • Kycklingklubbor med asiatisk gurksallad
    4 port
    Kycklingklubbor| Kycklingvingar
  • Kycklingpanna med potatis
    4–6 portioner
    Kycklingklubbor| kycklingvingar
  • Kycklingklubbor med nudelsallad
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Currydoftande kycklingsoppa med pumpa
    4 port
    Kycklingklubbor

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA