ca 40 min
ca 4 port
Marinerade kycklingklubbor
- 4 kycklingklubbor
- 40 g smör
- 1 msk ketchup
- 0,5 msk soya
- en nypa chiliflakes
Svampsås
- 150 g förvälld trattkantarell
- 2 dl grädde
- 1 dl créme fraiche
- 1 tsk soya
- skyn från kycklingen
Gräddstuvad kål
- 500 g spetskål
- 0,5 g fänkål
- 25 g smör
- 1 dl grädde
Kycklingklubbor med svamp
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor
Gör så här:
- Börja med kycklingklubborna. Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda i soya, ketchup, chiliflakes, och svartpeppar.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter tills köttet är genomstekt.
- Fortsätt med svampsåsen. Rensa svampen och stek den i smör och salta. Häll i grädde, créme fraiche och soya och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. När du tagit ut kycklingen ur ugnen får du gärna ha i skyn i såsen.
- Dags för kålen. Skär spetskålen i strimlor. Strimla fänkålen. Hetta upp en traktörpanna med smöret och fräs spetskål och fänkål någon minut. Tillsätt grädden och låt puttra tills det börjar bli mjukt. Krydda med salt och svartpeppar.
Fler recept med Kycklingklubbor
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA