1,5 h
4–6 portioner

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 kg potatis
  • 3–4 schalottenlökar
  • 2–3 msk rapsolja

Kryddblandning

  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt

Marinad

  • 1 dl olivola
  • 1 dl citronjuice
  • 1 vitlök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Kycklingpanna med potatis

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor, kycklingvingar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Torka kycklingen med hushållspapper och skär potatisen i mindre bitar (ca 2*3 cm stora). Skala och klyfta schalottenlöken.
  3. Blanda den torra kryddblandningen.
  4. Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt med höga kanter. Häll rapsolja och den torra kyddblandningen på kycklingen och potatisen. Massera in dem noggrant.
  5. Placera formen mitt i ugnen i 30 minuter.
  6. Skala och finhacka vitlöken och blanda med resten av ingredienserna till marinaden.
  7. Ta ut formen och ringla över marinaden. Sätt in formen i ugnen igen i 30 minuter.
  8. Servera med en krispig sallad.

Fler recept med Kycklingklubbor, kycklingvingar

  • Kycklingklubbor med nudelsallad
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Sötstarka kycklingvingar med bluecheesedipp
    2 port
    Kycklingvingar
  • BBQ chicken wings med ramslökstzatziki och bulgursallad
    4 port
    Kycklingvingar
  • Currydoftande kycklingsoppa med pumpa
    4 port
    Kycklingklubbor

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA