1,5 h
4–6 portioner
Ingredienser
- 1 kg kycklingklubbor
- 1 kg kycklingvingar
- 1 kg potatis
- 3–4 schalottenlökar
- 2–3 msk rapsolja
Kryddblandning
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk salt
Marinad
- 1 dl olivola
- 1 dl citronjuice
- 1 vitlök
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
Kycklingpanna med potatis
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor, kycklingvingar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Torka kycklingen med hushållspapper och skär potatisen i mindre bitar (ca 2*3 cm stora). Skala och klyfta schalottenlöken.
- Blanda den torra kryddblandningen.
- Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt med höga kanter. Häll rapsolja och den torra kyddblandningen på kycklingen och potatisen. Massera in dem noggrant.
- Placera formen mitt i ugnen i 30 minuter.
- Skala och finhacka vitlöken och blanda med resten av ingredienserna till marinaden.
- Ta ut formen och ringla över marinaden. Sätt in formen i ugnen igen i 30 minuter.
- Servera med en krispig sallad.
Fler recept med Kycklingklubbor, kycklingvingar
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA