ca 30 min
ca 4 port

Kycklingsås

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 citron
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 ägg
  • 2 dl finriven parmesan
  • Hackade örter

Tillbehör

  • 4 port pasta

Kycklingpasta med parmesan och citron

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning. Spara kokvatten när du häller av den.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär ner kyckling små bitar.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kycklingen så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa med ett par minuter till (se till att kycklingen är genomstekt).
  5. Tillsätt skal och saft från citronen och låt koka in. Ställ sedan åt sidan.
  6. Blanda ihop créme fraichen med ägg och parmesan och krydda med salt och svartpeppar.
  7. Blanda den kokta pastan med kycklingblandningen samt ostblandningen och låt bli varmt.
  8. Späd eventuellt med pastavatten för önskad krämighet. Servera med hackade örter.

Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Medelhavspanna med kyckling
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Caesarsallad med parmesanmajonnäs
    4 port
    Kycklinglårfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA