ca 30 min
ca 4 port
Kycklingsås
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 citron
- 2 dl créme fraiche
- 3 ägg
- 2 dl finriven parmesan
- Hackade örter
Tillbehör
- 4 port pasta
Kycklingpasta med parmesan och citron
Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning. Spara kokvatten när du häller av den.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär ner kyckling små bitar.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kycklingen så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa med ett par minuter till (se till att kycklingen är genomstekt).
- Tillsätt skal och saft från citronen och låt koka in. Ställ sedan åt sidan.
- Blanda ihop créme fraichen med ägg och parmesan och krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda den kokta pastan med kycklingblandningen samt ostblandningen och låt bli varmt.
- Späd eventuellt med pastavatten för önskad krämighet. Servera med hackade örter.
Fler recept med Kycklinglårfilé
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA