ca 30 min
ca 4 port

Kycklingvingar

  • 900 g kycklingvingar
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kummin (hel)
  • 0,5 lime

Couscoussallad

  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 röd paprika
  • 10 cm gurka
  • 150 g fetaost

Örttzatziki

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 cm gurka
  • En rejäl näve örter

Kycklingvingar med couscoussallad och örttzatziki

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingvingar

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader med grillfunktion
  2. Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form med lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen 10 minuter (vänd gärna efter halva tiden).
  3. Under tiden kan du blanda ihop honung, sambal oelek, mortlade kumminfrön samt skal och saft från limen. Pensla på marinaden på kycklingen och ställ sedan in i ugnen ca 15-20 minuter till (vänd gärna under tiden).
  4. Blanda yoghurten med pressad vitlök, grovt riven gurka (pressa gärna ur vattnet) samt finhackade örter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Tillaga couscousen enligt anvisning. 
  6. Rör sedan ihop olivolja med tomatpuré och pressad citron och blanda sedan ihop detta med couscousen. 
  7. Kärna ur och skär paprika i fina tärningar. Tärna gurkan fint. Tärna fetaosten. Blanda ner paprika, gurka och fetaost i couscousen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fler recept med Kycklingvingar

  • Kycklingpanna med potatis
    4–6 portioner
    Kycklingklubbor| kycklingvingar
  • Sötstarka kycklingvingar med bluecheesedipp
    2 port
    Kycklingvingar
  • BBQ chicken wings med ramslökstzatziki och bulgursallad
    4 port
    Kycklingvingar
  • Buffalo chicken wings med ädelostdipp
    ca 4-6
    Kycklingvingar

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA