ca 45 min
ca 2-3 port
Kycklingvingar
- 600 g kycklingvingar
- 2 msk smör
- 2 msk pressad citron
- 0,5 tsk paprikapulver
- 2 vitlöksklyftor
Pärlcouscoussallad
- 1,5 dl pärlcouscous
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- 50 g grönkål
- 1 tomat
- 0,5 rödlök
Ingefärsyoghurt
- 1-1,5 dl turkisk yoghurt
- En bit färsk ingefära
kycklingvingar med pärlcouscoussallad och ingefärsyoghurt
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingvingar
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader
- Smält smöret och blanda i paprikapulver, pressad vitlök, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Blanda ner pressad citron och häll sedan smörblandningen över kycklingvingarna i en ugnssäker form.
- Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
- Koka couscousen enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. Dela ner grönkålen och lägg i en bunke. Ha på olivolja och citron och krydda med salt. Massera kålen ett par minuter så den mjuknar.
- Tärna tomat. Skala och strimla rödlöken. Blanda grönkål med couscous, löken och tomaterna. Krydda med svartpeppar.
- Blanda yoghurt med riven ingefära. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Fler recept med Kycklingvingar
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA