ca 50 min
ca 4-6 port
Frikadeller
- 1 kg lamm- eller fårfärs
- Ev lite chilipulver
- 1 msk ströbröd
- 1 msk vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk kapris
- 1 msk olivolja
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- Olja att steka i
- 600 g pasta
Tomatsås
- 3 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 burkar krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk socker
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 kruka basilika
- Parmesan ellerl iknande ost för servering
Lamm- eller fårfrikadeller i tomatsås
Det här receptet passar att laga med:
Lammfärs, fårfärs
Gör så här:
- Blanda ströbrödet med vatten och låt stå i några minuter så det löses upp. Fårfärs är aningen djupare i smaken än lammfärs, så om du använder fårfärs kan du även använda lite chilipulver som du tillsätter i ströbrödblandningen!
- Hacka vitlök och kapris och blanda ner med ströbrödet. Tillsätt färsen, olivolja, salt och peppar och blanda ihop till en smet. Forma färsen till bollar.
- Hetta upp stekpannan och stek köttbullarna i olja så de får en gyllenbrun färg runt om, de behöver inte bli genomstekta. Lägg sedan köttbullarna i en ugnsform alternativt om du använder en stekpanna som klarar ugn låt dom ligga kvar i pannan.
- Hacka schalottenlök och vitlök. Stek i olja i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker i kastrullen och låt koka på medel till låg värme i cirka 15 min. Smaka av med 1/2 dl hackad basilika, salt och peppar. Häll tomatsåsen över köttbullarna och ställ in i ugnen cirka 15 min på 175 grader.
- Koka pasta i saltat vatten.
- Servera köttbullarna och såsen tillsammans med pasta. Strö över riven parmesan och hackad basilika.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA