ca 1,5 tim
ca 4 port
Lammkarré
- Ca 1 kg lammkarré
- 1 dl olivolja
- 4 rosmarinkvistar
- 3 vitlöksklyftor
Tabascosmör
- 100 g smör
- 2 tsk grön tabasco
- en halv citron
Tillbehör
- Chevre
- 4 port sötpotatis
Lammkarré med sötpotatis och tabascosmör
Det här receptet passar att laga med:
Lammkarré med ben
Gör så här:
- Lägg köttet i en påse och ha i olivolja, rosmarinkvistarna och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar och stäng påsen och mojsa runt. Lägg köttet att marinera i kylen, gärna minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader
- Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
- Sätt in i ugnen ca 30 minuter och gärna med grillfunktion i slutet så de får fin färg.
- Blanda smör med tabasco och skal från citronen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Hetta upp en grillpanna med smör och olivolja och stek köttet någon minut på varje sida så köttet får fin färg och är rosa i mitten.
- Servera köttet med tabascosmöret och potatisen med smulad chévre.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA