ca 3h
ca 2-3 port
Du behöver
- 2 msk smör
- 2 lammlägg
- 1 gula lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 2 palsternackor
- 1 tomat
- 2 dl köttbuljong
- 1 dl rött vin
- 1 tsk timjan
- 2 tsk rosmarin
- 1 st lagerblad
- salt och peppar
Tillbehör
- 500 g potatis
- 2 msk hackad persilja
Lammlägg med pressad potatis
Det här receptet passar att laga med:
Lammlägg, Lammbog
Gör så här:
- Hetta upp smör i en gryta, bryn läggen runt om. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Hacka lök och vitlök och bryn i grytan med smör så de mjuknar något.
- Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Tärna tomaterna. Lägg grönsakerna i grytan och låt steka en liten stund.
- Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll på buljong, vin, timjan, rosmarin, lagerblad, salt och peppar. Låt grytan puttra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit mört.
- Koka potatisen i saltat vatten tills den blivit mjuk. Pressa potatisen och blanda försiktigt ner hackad persilja.
- Servera grytan tillsammans med den pressade potatisen.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA