1,5 tim
2-4 port

Lammracks

  • Ca 500 g lammracks
  • (lammkotletter funkar också!)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk oregano nypa chiliflake

Tomatglaze

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl ketchup
  • En nypa chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrö

Morotstzatziki

  • 3 morötter
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor

Hasselbackspotatis

  • 8-12 potatisar
  • Smör
  • 2 msk ströbröd

 

Lammracks med tomatglaze och hasselbackspotatis

Det här receptet passar att laga med:
Lammracks, Lammkotlett

Gör så här:

Glaze

  1. Blanda ketchup med pressad vitlök, chiliflakes, riven ingefära, honung, sesamolja och soja i en kastrull och låt koka upp.
  2. Krydda med salt och svartpeppar..
  3. Tillsätt sesamfröna och ställ åt sidan.

Morotstzatziki

  1. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Blanda yoghurt med pressad vitlök och morötter.
  3. Krydda med salt och svartpeppar.

Lammracks

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Gnid in lammracksen med pressad vitlök och oregano
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn lammracksen runtom i en stekpanna så de får fin färg.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Lägg över lammracksen i en ugnssäker form.
  6. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet, men se till att den inte nuddar benen.
  7. Pensla med glazen och sätt in i ugnen tills en innertemperatur på 58 grader.
  8. Pensla en gång till under tiden.
  9. Ta ut ur ugnen och slå in köttet i aluminiumfolie och låt det vila 15 minuter.
  10. Skär upp köttet mellan varje ben vid servering.
  11. Med lammkotletter: Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek kotletterna ett par minuter per sida och pensla därefter på glazen.

Hasselbackspotatis

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skiva potatisen i 3 mm tjocka skivor, så att de håller ihop i botten. Tips! Lägg potatisen i en träslev när du skär, så skär du inte genom potatisen.
  3. Lägg potatisarna med skivorna uppåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla på smält smör alternativt ringla över smör på flaska.
  4. Krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  5. Ta ut potatisen och ha på mer smör och toppa med ströbröd.
  6. Sätt in i ugnen ca 20 minuter till då potatisen får fin färg. Skär upp racksen och servera med potatisen och tzatzikin.

Fler recept med Lammracks, Lammkotlett

  • Lammpanna med rotsaker och äppelsalsa
    4 port
    Lammkotlett
  • Lammracks med tryffelpotatismos och rödvinssky
    ca 2-4 port
    Lammracks
  • Krämig lammgryta med pasta
    ca 4 port
    Lammkotlett

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA