ca 2 tim
ca 4 port
Lammtacos
- 800 g lammkarré (skivad)
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk kanel
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk koriander
- 0,5 tsk chiliflakes
- 2 dl vatten
Tomatsalsa
- 2 tomater
- 1 liten rödlök
- 0,5 kruka koriander
- 0,5 lime
- 1 msk olivolja
Avokadokräm
- 1 avokado
- 75 g fetaost
- 0,5 dl creme fraiche
- Salladsärter
- Nachos
Lammtacos med tomatsalsa, fetaost och avokadokräm
Det här receptet passar att laga med:
Lammkarré med ben
Gör så här:
- Hetta upp rikligt med olja i en stekgryta och bryn köttet så det får lite färg. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt tomatpuré, kanel, spiskummin, paprikapulver, koriander och chiliflakes och låt fräsa en minut till innan du tillsätter vatten.
- Sänk plattan till låg/medeltemperatur och lägg på locket. Låt småputtra 2 timmar.
- Under tiden kan du göra tomatsalsan. Tärna tomaterna fint och skala och finhacka löken. Finhacka koriander. Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från lime samt olivolja.
- Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från limen samt olivolja. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Kärna ur och skala avokadon och mosa med en gaffel. Smula ner fetaosten och rör ner créme fraichen. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
- Strimla salladsärterna.
- När köttet kokat klart kan du fiska upp köttbitarna och dra bort benen. Strimla köttet och lägg tillbaka i grytan och koka ihop 5 minuter utan lock.
- Servera kött, salsa, kräm och salladsärter på nachochips.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA