ca 2 tim
ca 4 port
Ragu
- 1 kg bogbladskotletter med ben
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 morötter
- 2 stjälkar selleri
- 0,5 dl tomatpuré
- 2,5 dl vitt vin
- 1 burk krossade tomater
- 1 köttbuljongtärning
- 2 dl vatten
Tillbehör
- 4 port spagetti
Långkokt bogbladsragu med pasta
Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skala och tärna morötterna. Strimla sellerin.
- Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och chili tills det mjuknar. Tillsätt sedan morötter, selleri och tomatpuré och låt fräsa 2 minuter till.
- Ha sedan i vin, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt koka upp och blanda runt. Lägg sedan bogbladskotletterna i grytan och låt puttra ca 2 timmar.
- Plocka sedan upp benen och dra isär köttet med gafflar eller ta upp och skär i bitar och lägg tillbaka.
- Koka pastan enligt anvisning. Smaka av grytan med salt, svartpeppar och pressad citron och blanda sedan med pastan. Tänk på att krydda ordentligt då pastan neutraliserar smaken. Var inte rädd för att ta i med kryddorna.
Fler recept med Bogbladskotletter
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA