45 min
4 port

Ingredienser

  • 450 g fläskfärs
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk jasminris
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 lime, skal och saft
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 3 salladslökar, skivade
  • Koriander, hackad
  • Mynta, hackad
  • Salladsblad
  • Jasminris, till servering

Larb

Det här receptet passar att laga med:
Fläskfärs

Gör så här:

  1. Rosta 3 msk jasminris i en torr panna så att det blir gyllenbrunt.
  2. Mortla sedan riset grovt. Ställ åt sidan.
  3. Stek fläskfärsen på medelvärme tillsammans med vitlök utan att den tar färg men blir genomstekt.
  4. Dra ner värmen eller ta bort stekpannan helt från värmen och tillsätt fisksås, socker, limeskal plus saft.
  5. Blanda ihop ordentligt och smaka av med kryddor.
  6. Lägg i schalottenlök, chili, salladslök och det rostade riset.
  7. Hacka koriander och mynta och lägg ner i pannan. Blanda allting.
  8. Servera rätten i salladsblad och med nykokt jasminris.

Fler recept med Fläskfärs

  • Köttfärsgulasch
    4–6 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Fläskfärsdumplings
    4 port (40–45 st)
    Fläskfärs
  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA