45 min
4 port
Ingredienser
- ca 450 g nötfärs (går lika bra med blandfärs)
- 6–8 lasagneplattor
- 1 morot, hackad
- ½ gul lök, hackade
- 2 selleristjälkar, hackade
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk oregano
- 1 tsk chiliflakes
- Salt och peppar
- 400 g passerade tomater
- 200 g finkrossade tomater
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- Parmesan
- Basilika
Lasagnesoppa
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Blandfärs
Gör så här:
- Hacka alla grönsaker och fräs dem i en skvätt olivolja.
- Tillsätt färsen och stek några minuter.
- Häll på tomatpuré och fortsätt steka.
- Lägg i kryddorna.
- Häll på passerade tomater, krossade tomater, vatten och kalvfond.
- Låt koka ihop en stund.
- Bryt av lasagneplattorna och lägg ner dem i soppan.
- Låt koka cirka 10 minuter tills de blivit mjuka.
- Servera med parmesan och basilika.
Fler recept med Nötfärs, Blandfärs
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA