30 min
4 port
Ingredienser
- 4 skivor levainbröd
- 150 g gravad lax
- 4 ägg (eller 8 ägghalvor)
- 1,5 dl majonnäs
- 0,5 msk dill
- Zest från 1 citron
- Saften från 0,5 citron
- Laxrom
Laxtoast
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Skär levainbrödet i 4 skivor och grilla dem i en torr stekpanna på hög värme tills du får läckert sotad yta.
- Ifall du inte har några ägg eller ägghalvor över, så låt äggen sjuda i 9 min för att få perfekt mjukkokta ägg. Mosa äggen med en gaffel och blanda med majonnäs, dill, citronzest och citronsaft.
- Montera toasten med en skiva grillat levain som toppas med äggkrämen och ett par skivor gravad lax. Garnera med färsk dill, laxrom och en citronklyfta (om du vill).
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA