

30 min
4 port
Ingredienser
- Goda korvar, tex ramslökskorv från Gårdssällskapet
- Gott korvbröd
- Rostad lök
- ev färska örter att toppa med (dill & timjan)
Parmesanpotatispuré:
- 800 g Potatis, mjölig
- 25 g Smör
- 3 dl Vispgrädde
- ½ dl Parmesan
- Salt & Vitpeppar
Snabbinlagd gurka:
- 1 gurka
- ½ dl Ättika
- 1 dl Socker
- 1,5 dl Vatten
Tryffelaioli:
- 2 dl Majonnäs
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk Tryffelolja
- Salt
Lyxig korv med bröd
Det här receptet passar att laga med:
Ramslökskorv
Gör så här:
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skär gurkan i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll lagen över gurkan och ställ åt sidan.
- Blanda alla ingredienser till tryffelaioli. Smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret tillsammans med grädden i en kastrull.
- Häll av vattnet från potatisen och häll i smör- & gräddblandningen successivt under vispning med elvisp, till ett puré.
- Riv sedan ner parmesan och blanda till all ost har smällt. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla korvbröden med olivolja. Sätt in i ugnen på ugnsgallret och rosta bröden, ca 5 minuter. Håll lite koll. Sekt korven i olja på medelvärme.
- I med korven i korvbröden, på med tryffelaioli, gurka, rostad lök.
- Servera med purén och toppa med parmesan och örter. KLART!!
Fler recept

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA