ca 2-2,5 h
ca 3 port

Ölkokta ribs

  • ca 1 kg grillribs/kamben
  • 33 cl öl (gärna Ale)
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 4 vitlöksklytor
  • 1 gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 dl bbq-sås

Coleslaw

  • 250 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 syrligt äpple
  • 0,5 apelsin
  • 0,75 dl créme fraiche
  • 0,75 g majonnäs

Tillbehör

  • 3 port potatis
  • timjan

Ölkokta grillribs

Det här receptet passar att laga med:
Grillribs, Kamben

Gör så här:

  1. Ribs: Lägg ribsen i en stor kastrull och häll i ale,vatten,buljong-tärningar och vinäger. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skala och skär löken i klyftor. Lägg i vitlök, lök och svartpeppar i kastrullen. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda 1-1,5 timme eller tills ribsen börjar lossna från benen. Hela detta moment kan du med fördel förbereda dagen innan.
  2. Coleslaw: Strimla kålen fint, skala och grovriv moroten. Kärna ut och grovriv äpplet på ett rivjärn. Blanda ner skal och saft från apelsinen samt créme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Råstek potatis: Tvätta potatisen och skär i 2-4 mm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Fräs potatisen på båda sidorna så att den får en vacker färg och blir genomstekt. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. 
  4. Avsluta med att grilla ribsen och pensla rikligt B med BBQ-såsen under grillningen.

Fler recept

  • Hoisinglaserade kamben med syrlig kålsallad
    4 port
    Kamben
  • Glazade kamben med potatissallad
    ca 4 port
    Kamben

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA