ca 45 min
ca 4 port
Kycklingklubbor
- 1 kg kycklingklubbor
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- Två nävar färska örter
Råstekt potatis
- 4 port potatis
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 1 dl hackad basilika
Tomatkeso
- 2 dl keso
- 12 msk tomatpuré
- 0,5 tsk sambal oelek
- Färsk persilja
Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Blanda ihop skal och saft från citronen med olivolja och hackade örter. Krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och häll på marinaden och blanda runt.
- Om du har tid kan de stå lite med marinaden på. Sätt sedan in i ugnen ca 40 minuter. Ha gärna på lite grillfunktion i slutet för extra fin yta.
- Skär potatisen och zucchinin i tunna skivor. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs potatisen några minuter innan du tillsätter zucchinin och rödlöken och stek tills allt är klart. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda ihop keson med tomatpuré, sambal oelek och hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fler recept med Kycklingklubbor
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA