ca 3 h
4 port
Ingredienser
Osso buco
- 900 g nötlägg
- 2 små gula lökar, hackade
- 1 selleristjälk, hackad
- 2 morötter, tärnade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 2,5 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- Vetemjöl
- Salt och peppar
Gremolata
- 1/2 kruka persilja, hackad
- Finrivet skal från en citron
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
Osso buco med gremolata
Det här receptet passar att laga med:
Nötlägg
Gör så här:
- Ta fram köttet en stund innan tillagning.
- Pudra det med lite vetemjöl runt om.
- Bryn köttet i olivolja.
- Plocka ur det.
- Fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré och en skvätt olivolja.
- Tillsätt krossade tomater, vitt vin, vatten och kalvfond.
- Låt puttra ihop lite.
- Lägg ner köttet i grytan och på med locket.
- Låt koka på svag värme cirka 2,5 timmar.
- Ta av locket och låt puttra cirka 30 minuter till, tills köttet kan dras isär från benet.
- Servera ihop med potatismos och gremolata.
Fler recept med Nötlägg
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA