ca 30 min
ca 4-5 port
Picanha
- 900 g picanha
- Torkade örtkryddor
Tabbouleh
- 2 dl bulgur
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 250 g småtomater
- 10 cm gurka
- Ett rejält knippe bladpersilja
- 2 msk olivolja
- Pressad citron
Avokadoröra
- Chiliflakes
- Pressad lime
Picanha med tabbouleh och avokadoröra
Det här receptet passar att laga med:
Picanha
Gör så här:
- Krydda picanhan med salt, svartpeppar och lite torkade örter (t ex basilika, timjan och oregano).
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg picanhan i stekpannan och stek köttet ca 7-8 minuter på varje sida tills den når en innertemperatur på 58 grader.
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet (byt gärna saltet mot en buljongtärning) och låt det sedan svalna något.
- Finhacka tomater, gurka och bladpersilja. Rör samman alla ingredienser och smaka av med olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar.
- Dela avokadosarna, ta bort kärnan och gröp ur avokadosarna i en skål. Mosa med en gaffel och krydda med örtsalt, chiliflakes och svartpeppar och lite pressad lime.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA