45 min
4 port
Ingredienser
- 1 pizzakit
- 1 ägg
Variant 1
- 100 g flatrökt skinka
- 50-100 g riven ost
- 1 dl tomatsås
- 1 msk torkad oregano
Variant 2
- 50 g ädelost
- 1 päron
- 100 g bacon
- 4 msk creme fraiche
Pizzapiroger
Det här receptet passar att laga med:
Flatrökt skinka, bacon
Gör så här:
-
Strö vetemjöl över en torr bänk och lägg ut pizzadegen. Kavla ut degen ordentligt så du får en tunn platta. Skär därefter ut ca 8 cirklar.
-
Vispa upp ägget i en skål.
-
Fyll halva pizzan med variant 1 eller 2 och pensla sedan runt hela med ägget.
-
Dubbelvik pizzan och stansa kanten med en gaffel.
-
Sätt ugnen på 280-300 grader.
-
Pensla pizzapirogerna med ägg och stoppa in i ugnen 5-10 minuter eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA